handarbetarenbanner

Falurödfärgstomtar

gren
De finaste grentomtarna köper man på Dala Floda hemslöjd. Om man vill tälja tomtar själv kan man ta en gren.

grentomte
Tälj till en luva.

santa

tomte
och ett skägg. Såga av den från grenen.

hustomtar
Måla luvan röd. Jag använde falurödfärg.

snow
Det har snöat så mycket den här veckan!

snö

tomtespel
Vi gjorde några till spelpjäser också.

santagame

Nålbindningshöst

Nästa veckar visar jag nålbindning i Dala Floda och den 17 november på galleri Yamanshi i gamla stan i Stockholm.

needlebinding

Nålbindning är att med en nålbindningsnål sy med ulltråd, mest små plagg, som vantar och mössor. Arbeten som blir mer eller mindre tjocka eller kompakta beroende på ullens kvalité och hantering. Nålen är ofta platt och av trä eller ben. Binder gör man i ull eftersom tovningen har en funktion i tekniken.

Skrivet av: Handarbetaren
Publicerat i kurs

Crafterwork och Formslaget

Den 6 e oktober arrangerar vi CrAfterwork kl 18-21 på Kopparhatten i Falun. Klockan 18.45 koras även Dalarnas Formbärare. Vi tar med material till ett par olika hantverkstekniker som du kan prova på, men du kan också ta med ett eget projekt.

formslaget

Skrivet av: Handarbetaren
Publicerat i DIY

Läsa om stickning

Det finns andra saker som är härliga, andra än att sticka. Att lyssna på när någon pratar om stickning till exempel, eller att läsa om stickning. Julia Skott har möjliggjort båda. Dels i podden, Rätt Avigt, som hon har med sina vänner. Och nu har hon skrivit en bok i samma anda. Håll Käften jag räknar, är en bok om stickning. Att läsa boken är lite som att lyssna på podden, man hör dom prata när man läser boken, vilket är härligt eftersom jag tycker mycket om alla som är med i Rätt Avigt. Jättebra och gulliga allihopa. Har lyssnat på Julia sen InternetWorld-podden. Blev ledsen när hon slutade där, gladare än innan då hon strax efter började med Rätt Avigt.
Boken handlar om allt möjligt stickrelaterat. Tankar och tips om stickning. Bekännelser, erfarenheter och skämt. Bara mer, mer om någon som tänkt, pratat och gjort och vill berätta om stickning. För en stickare som gillar stickning är det som att götta ner sig i ett julmagasin för den som längtar till julen. Mys, helt enkelt.

hållkäften

Skrivet av: Handarbetaren
Publicerat i böcker