handarbetarenbanner

Crafterwork och Formslaget

Den 6 e oktober arrangerar vi CrAfterwork kl 18-21 på Kopparhatten i Falun. Klockan 18.45 koras även Dalarnas Formbärare. Vi tar med material till ett par olika hantverkstekniker som du kan prova på, men du kan också ta med ett eget projekt.

formslaget

Skrivet av: Handarbetaren
Publicerat i DIY

Läsa om stickning

Det finns andra saker som är härliga, andra än att sticka. Att lyssna på när någon pratar om stickning till exempel, eller att läsa om stickning. Julia Skott har möjliggjort båda. Dels i podden, Rätt Avigt, som hon har med sina vänner. Och nu har hon skrivit en bok i samma anda. Håll Käften jag räknar, är en bok om stickning. Att läsa boken är lite som att lyssna på podden, man hör dom prata när man läser boken, vilket är härligt eftersom jag tycker mycket om alla som är med i Rätt Avigt. Jättebra och gulliga allihopa. Har lyssnat på Julia sen InternetWorld-podden. Blev ledsen när hon slutade där, gladare än innan då hon strax efter började med Rätt Avigt.
Boken handlar om allt möjligt stickrelaterat. Tankar och tips om stickning. Bekännelser, erfarenheter och skämt. Bara mer, mer om någon som tänkt, pratat och gjort och vill berätta om stickning. För en stickare som gillar stickning är det som att götta ner sig i ett julmagasin för den som längtar till julen. Mys, helt enkelt.

hållkäften

Skrivet av: Handarbetaren
Publicerat i böcker

Görbart, en kväll om stickning

Här kan ni lyssna på samtal om stickning. Från en liveinspelning av ett evenemang som Görbart arrangerade på biografen Zita i Stockholm i maj 2016. Jag pratar om tvåändsstickning bl.a.

Skrivet av: Handarbetaren
Publicerat i DIY
| Märkt

Kofta i babylamaull

illimani
Garnet kommer från Ett Litet Nystan och är (soft-as-Cashmere!)  Illimani baby-llama.

lama
Koftans mönster är en ganska modifierad variant av Yll & Tylls ”Bruno” rätstickad kofta i ett stycke. Virkad kant och knappar i trä.

sketch

Skrivet av: Handarbetaren
Publicerat i stickat, ull