varför låtsas att det inte gör ont?

Det gör ju ont, varför ska jag då låtsas att det inte gör det?

Jag ser inga problem egentligen med att visa svaghet, eller vad man nu ska kalla det, varför ska jag då låtsas som att allt är frid och fröjd och att det inte gör ont?
Är det för att det är genant? Nej, jag tycker ju inte ens det, jag har mens, jag är 25 år och fertil, därmed har jag mens och det skäms jag inte för.
Är det för att jag är svag? Som sagt, jag ser väl inte några problem i att visa svaghet, inte i teorin, i praktiken vill jag däremot inte alls visa min svaghet.

Jag har tidigare skrivit om tjejproblem, det är ju ett tjejproblem det är, inte ens kvinnoproblem eftersom de flesta inte har mycket mensvärk när de blivit vuxna (för jag är väl ändå vuxen?).
Om det skulle varit samma problematik hos vuxna kvinnor som det är hos unga tjejer, där ändå var tredje tjej har problem med mensvärk, så tror jag att det skulle tas mer på allvar, för att det inte tas på allvar ser jag inte nu, för i sådana fall så skulle det finnas mer forskning på det. Faktiskt.
Unga tjejer ska helt enkelt stå ut med att ha ont.

Idag så gick jag och handlade mat, gick till min sambo på hans jobb och åt, sedan gick jag hem.
Halvvägs hem (OBS, det är en promenad som tar ca 20 minuter att gå) så högg det till i magen och jag blev illamående, väldigt illamående, jag gick en bit till och var på Frösöbron, hängde mig över räcket och kräktes, vad annat göra? Var glad att jag inte var mitt i stan när det hände.
Jag var tvungen att stanna i trappen fyra gånger innan dess att jag lyckats ta mig upp för att inte svimma.

Fullt normalt?

Så är det ca 3 av 13 gånger per år.

Jag äter tabletter, pronaxen, vilka är starka för mig, jag tål inte så mycket, jag äter 2 tabletter om dagen, 7 dagar i månaden och det jag får höra när jag söker hjälp är att jag ska röra på mig, men det funkar inte om jag kräks av en 20 minuters promenad som inte ens går snabbt.

Men, nya tag, jag måste ju ändå göra den där cellprovstagningen som jag skjutit på i tre år så jag ska väl försöka att få ny hjälp, tänkte testa med yoga också, har hört att det ska hjälpa en del.

Har även hört att Hallonbladste ska hjälpa, men jag gillar inte varma drycker, men jag får väl väga det mot att ha ont.

Vet ni vad som kan hjälpa?

Att få barn och orgasm har jag redan hört ;)
Det första är inget jag litar på och inte något som jag har planer på just nu och det senare är inget jag är sugen på när jag har ont, haha.

Skrivet av: kamilla Publicerat i Äldre inlägg