Venuspassagen

Idag har det varit en händelserik dag!

Jag klädde mig fint med gula strumpbyxor, blått linne och en grön klänning, packade ner min stickning och även den var gul, blå och grön, det är något omedvetet jag gör, klär mig efter stickningen eller stickar efter vilka kläder jag har. Det är fler än en gång jag upptäckt detta.
Jag skuttade (eller nja, skuttade kan man väl inte säga att jag gjorde, har ett skavsår på lilltån och därmed haltade jag) till jobbet, jobbade jobb och efter lunch hade vi lite internkonferens i en timma, pratade jobb, vad som varit, vad som är och vad som kommer, det är alltid bra och vi sa vad jag tror i alla fall var bra saker.
Sedan var det dags för höjdpunkten, AFTER WORK, haha, vi gick på en lokal och åt god mat och pratade om allt från jakt till dagens ungdom, precis som det ska vara, jag är ju också den enda på kontoret som faktiskt har haft dator under min uppväxt också (vi hade en LO-dator från 1997 och då var jag 11) och det var en del diskussioner om för- och nackdelar med det som pågår idag, dvs att mitt 2-åriga syskonbarn hanterar min telefon nästan lika bra som jag gör (vilket SKRÄMMER mig).

Efter god mat, bra samtal och öl fick jag sällskap över bron med två kollegor som också bor på Frösön och då fick jag pussas på min fina sambo som var ensam hemma för första gången på länge, jag brukar ju alltid vara hemma annars och jag började koka ärtsoppa på ärtorna som jag och Björn lade i blöt igår, hemkokad ärtsoppa är det bästa.

När jag stod och skummade av ärtorna började jag fundera om det inte är dags för mig att börja studera, inte säga upp mig för jobbet och plugga utan läsa kvällskurser, det är ju så att jag har inte något slutbetyg från gymnasiet, jag har fyra kurser kvar från att ha ett sådant och jag vill börjar plugga ekonomi eller något annat spännande, det skulle nämligen fungera bra med mitt jobb eftersom jag jobbar på campusområdet och då kan jag faktiskt jobba och plugga samtidigt i den mån det går!

Men jag ska inte gå händelserna i förväg och måste bli klar med gymnasiet först som sagt.

Samtidigt har jag en skolångest som heter duga, jag avskyr att studera även om det är sådant jag tycker är spännande, intressant och roligt, men jag måste väl släppa det någon gång och om jag gör det på 25% kanske jag inte känner någon jättepress på mig heller, eller?

Äsch, men ikväll ska jag i alla fall försöka spana in venuspassagen och hoppas på att molnen skingrar sig, både de på himlen och de i huvudet!

Skrivet av: kamilla Publicerat i Äldre inlägg