Det blev inte folkhögskola

Istället blev det visst jobb!

Jag har sedan dess att jag blev uppsagd jobbat lite extra på den skola jag jobbade på för ungefär 100 år sedan och i veckan blev det som klart att jag ska få jobba där även hela hösten i en klass jag jobbat i även sedan tidigare, det känns ungefär hur bra som helst eftersom jag verkligen trivs där.

Jag ska väl inte ropa hej riktigt ännu eftersom inga papper har skrivits på men det känns riktigt bra just nu!

Annars stickar jag och jag har faktiskt, för första gången stickat en provlapp! Missförstå mig rätt, provlappar har jag stickat förr, bara inte på det här sättet, jag stickade med 4 olika strukturer och tvättade den till och med när den var färdigstickad!

IMG_1541.JPG

Jag har nu mätt, räknat och börjat sticka. Det ska bli en kofta till min lille sambo och jag har även mätt honom runt hela överkroppen, jag hade tänkt att göra det lätt för mig och ta ett färdigt mönster men jag stötte på rätt många problem med det:
1. alla mönster var fula, eller ja, fula kanske jag inte ska kalla dem men inte riktigt vad jag hade tänkt sticka alls.
2. OM jag hittade ett mönster jag var lite sugen på visade det sig att mönstret inte fanns i nog små storlekar, min sambo är inte en särskilt stor man och har i butiksköpta kläder XS, vilket också kan vara lite stort.

Okej, jag erkänner att 2 problem inte är rätt många problem, men det var 2 rätt stora problem tycker jag ändå.

Men nu ska han få sig en kofta, den kommer bli ungefär hur fin som helst och alldeles blå! Garnet köpte jag hos Magasin Duett i somras när jag var och hälsade på, jag börjar dock oroa mig lite för att det inte ska räcka med de nystan jag köpte, men det löser sig nog och jag skriker väl i desperation här om det inte räcker :)

Annars jobbar jag mest, på jobbet kittlar jag barn och hemma redigerar jag nummer ett av Avmaskat, vilket börjar växa ihop till en tidning och jag känner verkligen peppen inför det här!

Jag har också återtagit en stickning som jag har som sängstickning, det är en randig barntröja och det är perfekt för sängen eftersom det är så många färger i projektet och därför lite jobbigt att släpa med någonstans.

IMG_1532.JPG

Annars hoppas jag på en fantastisk höst, både för mig och för ALLA andra!

Skrivet av: kamilla Publicerat i Äldre inlägg