Syjuntan i P1

Jag håller på att lyssna på Syjuntan, vilket är en liten serie med fem stycken 25 minuters långa avsnitt som sändes i P1 under december/januari 2009/2010.

Det är en liten serie som jag tycker att ni ska lyssna på, fokuset är på stickningen generellt genom hela serien, jag har dock ännu inte hört det sista avsnittet.

Det väcker en del känslor och tankar, sedan är det också spännande att se hur mycket ändå det har hänt under de 6 år som gått sedan programmet spelades in. De pratar om stickning som ett ställningstagande, stickning kontra kvinnokampskampen. De pratar om trösten, terapin och kärleken till hantverket och vikten av återbruk.

Jag håller just nu på att lyssna på avsnitt fyra och där är det massor av saker jag inte håller med om, men som icke-man har jag inte tolkningsföreträde och därför måste tänka på hur jag ska formulera mig om det. Det sista avsnittet ser jag fram mot, vilket verkar handla om värdet i hantverk, mer fokus på kvinnokampen och kampen inom kvinnokampen för att ta kampen för hantverket.

Skrivet av: kamilla Publicerat i Äldre inlägg