Nyttosömnad

Viss sömnad är sådan som inte bara är njutningsfylld, viss sömnad är sådan som bara behövs. Som när barnet inte har nog med heldresser, vi har insett att det är sådana plagg vi använder, så bestämmer jag mig för att sy några. Det är inte sömnad som behövs för rent krasst kostar nästan tyget mer än vad det skulle kosta att gå på H&M och köpa ett liknande plagg. Men det är sömnad som är mer nyttosömnad än tillfredsställande sömnad, samtidigt är det tillfredsställande att sy till sitt barn, när en träffar andra föräldrar som frågar ”var har du köpt de där kläderna” och kunna säga ”jag har sytt det själv!” är tillfredsställande. Det är skönt att inte vara beroende av att mata de stora kedjorna med pengar, det är tillfredsställande att veta att tyget som använts har köpts av en liten egenföretagare som gör en liten glädjedans varje gång en beställning kommer in.

Det är tillfredsställande att kunna klä sin bebis i klara och starka färger och inte behöva nöja sig med ”det könsneutrala” och för mig väldigt tråkiga plaggen som kedjorna erbjuder. Det är kärlek i plaggen även om det ”bara” är nyttosömnad. Det är den friheten jag älskar, att kunna välja själv, när jag väljer själv blir det inte pasteller och dämpade färger. När jag väljer själv är det starka färger och gärna alla färger på samma gång!

Bearhike bearhike2

körsbär

Mönster: Indian Elephant från Ottobre 6/2013, i storlek 56 men justerad på så sätt att grenen är ihopsydd istället för kantad nertill.
Tyg: Bear Hike och körsbärstyget är också från Kleewald men jag hittar det inte…

 

Angående bilderna så förstår jag inte varför de blir vridna åt fel håll… Jag får justera det när jag har tillgång till ett fotoredigeringsprogram igen…

Skrivet av: kamilla Publicerat i Äldre inlägg