Äppelpepp

För ett tag sedan fick jag hem det här lasset – allt som allt en hel papperskasse full av äpplen från mina föräldrars trädgård. Och det här med att ta vara på allt börjar kännas som en utmaning efter x antal pajer och muffins och sallader.

Men en sak som jag gillar att göra med äpplen är äppelringar. Delvis för att det är så himla enkelt, plus att det är ett ypperligt sätt att ta vara på halvgamla äpplen som hunnit bli för skruttiga för att en ska bli sugen på att äta dem som de är. Om sanningen ska fram är jag faktiskt inte så förtjust i att äta frukt som den är över huvud taget, även om jag jobbar på att bli bättre, så äppelringar är enligt mig det närmaste det går att komma någon form av sanningshalt i påståendet ”frukt är också godis”. Bra grej med andra ord!

Jag gör äppelringar genom att skala och skiva äpplen samt skära ut kärnhuset så att varje skiva får ett hål i mitten. Om en vill undvika att de blir bruna går det att pensla dem med lite citron, men jag är inte så känslig utan brukar strunta i det. Sedan är det bara att trä upp dem glest på blompinnar och låta dem torka i hängande läge några dagar. Som sagt: himla enkelt.

Härnäst tänker jag att någon form av äppelchutney ska testas. Någon som har tips på ett bra recept?

IN ENGLISH: I received a massive bag of apples from my parents’ garden the other day, and now I’m doing my best to take care of them all. So far: Pies, cupcakes, salads and dried apple slices. Next up: Maybe chutney. Any other ideas?

Skrivet av: rockpaperscissors Publicerat i Ätbart, Utomhus