Blandband!

RPS_Blandband_WEB

Sån här gammal skåpmat har jag hittat tillbaka till de senaste veckorna: blandband! När jag var yngre ägnade jag extremt mycket tid åt att producera, byta och ge bort blandband (kommer ni ihåg nätcommunityt blandband.nu till exempel?), men av förklarliga skäl växte det intresset bort och byttes ut i takt med teknikens framsteg. Och visst, spotifylistor i all ära, men det är ju faktiskt inte alls samma sak som ett omsorgsfullt inspelat kassettband med handgjort omslag – ett format som uppmanar till att lyssna från början till slut istället för att zappa runt hejvilt. Dessutom finns mycket av den musiken jag gillar inte ens att hitta på spotify, så sådana listor haltar ofta per automatik för min del när jag vill sätta ihop den perfekta mixen.

Så häromveckan gick jag och köpte en packe kassettband, spelade in grymma låtar från vinyl, dator och andra kassetter och målade omslag med tusch. En långsam sysselsättning helt klart men ibland är det precis en sådan sysselsättning en behöver, när allt annat runtomkring tenderar att snurra på lite väl snabbt. Som terapi! Plus att det är svårt att hitta en finare present att ge till någon en gillar än en som har fått kosta lite tid. Tycker jag.

Musik och hantverk går för övrigt nästan alltid hand i hand för min del, den perfekta combon! Här är tre låttips på tema DIY för den som peppar:

Robots in disguise – DIY
Julie ruin – Crochet
Chicks on speed – Sewing machine

Skrivet av: rockpaperscissors Publicerat i DIY, Papper