Bockar av hantverk 1A

RPS_Grytlapp_1_WEB

Bättre sent än aldrig kan appliceras på mycket i mitt liv just nu. Den där känslan av att aldrig vara riktigt ikapp, ni vet. Men en sak är jag iallafall är ikapp med nu, såhär vid 31 års ålder: Mitt livs första grytlapp!

Grytlappen brukar ju refereras till som hantverksalster 1A, det där som även de mest fientligt inställda till DIY och hantverk ändå tragglade sig igenom på någon av de första obligatoriska terminerna av skolslöjd. Men inte jag. Jag vet inte var grytlappen tog vägen i vår syslöjdsläroplan, men närvarande var den icke. En en virkad orm i koppel fanns där, och en stickad kudde, men ingen grytlapp.

Så här sent omsider har vi iallafall stiftat bekantskap, grytlappen och jag, när jag sprang på det här superklassiska mönstret. Och nu är jag såld. Så himla fina! Och ett lagom okomplicerat projekt att ha i händerna när huvudet är fullt av annat skrot.

RPS_Grytlapp_3_WEB

Jag håller ju hårt på team stickning vanligtvis, har aldrig varit så värst mycket för virkning. Men för tillfället är det alltså ombytta roller till nonstop-virkproduktion av dessa som gäller för mig. Jag har tydligen behov av grytlappar i väldigt många olika färgnyanser har det visat sig nämligen. Skönt är ju också att jag väl har årets julklapp till mamma och pappa kirrad i och med detta. Den obligatoriska, som de borde ha fått för sisådär 24 år sedan. Bättre sent än aldrig, som sagt.

Skrivet av: rockpaperscissors Publicerat i Garn, Virkning