DIY: Gör en prisrosett i papper!

Ett av mina intressen när jag var liten var den eminenta sporten kaninhopping. Vi tränade, byggde hinder i slöjden, reste runt på tävlingar, hade styrelsemöten och gjorde klubbtidning. Det hände att jag arrangerade egna tävlingar hemma på gården också, och då var såklart ett imponerande prisbord av största betydelse. Såna här prisrosetter gjorde jag många av under de där åren, och jag tycker fortfarande att de är himla tjusiga. Ett roligt alternativ till födelsedagskort exempelvis, eller så kan man ju leta rätt på någon som förtjänar ett pris!
De är inte särskilt svåra att göra, men det kan krävas lite knixande för att få dem fina. Men en bra sak med att jobba i ett billigt material som papper är att man ju har råd att misslyckas några gånger på vägen. Det som behövs är papper (typ vanligt kopiatorpapper duger bra) i en eller flera färger du gillar plus en cirkel i lite kraftigare kartong som bas.

Börja med att klippa till de band du vill ha hängade och fäst dem på pappcirkeln. Jag brukar använda häftapparat, men tejp eller papperslim funkar nog också om man föredrar det.

Efter det är det dags att börja vika delarna som ska bilda själva rosetten, och det gör man enligt de här tre stegen. Hur många som går åt beror lite på hur stor pappcirkel man använder som bas. Till denna använde jag sju vita delar, plus lika många små rosa till den extra innercirkeln. Även dessa fäste jag sen på pappcirkeln med häftapparat, men om det är svårt att komma åt i slutet kan man komplettera med tejp. Jag kan tänka mig att en limpistol skulle funka bra till detta också!

När allt är klart måste man fästa något i mitten för att täcka alla skarvar och häftstift – ett litet meddelande, en plastblomma eller en diamant, till exempel.

Klart!

IN ENGLISH: I used to make prize ribbons like this when I was a kid and arranged competitions in rabbit jumping in our back yard. They also make nice stand ins for birthday cards etc. Try making one!

Skrivet av: rockpaperscissors Publicerat i DIY, Papper