Hit men inte längre

Det här med att tänka efter före är ju nåt en kanske skulle tillämpa lite oftare. Häromdagen hittade jag ett så himla fint stickmönster med en struktur jag aldrig tidigare testat och blev såklart tvungen att pröva på en gång. Så, jag högg tag i första bästa garnnystan och satte igång. Och himla bra blev det –- tills garnet tog slut. Suck!
Har kollat garnaffären, men eftersom det var ett tag sedan jag köpte garnet ifråga så går det inte att få tag i ett nystan från samma färgbad och färgdiffen på de nya var oväntat stor. Och att byta färg längs halva vägen känns inte som ett alternativ i detta fallet.
Så nu sitter jag här med ett fint men halvfärdigt projekt och en läxa som jag borde ha lärt mig för länge länge sen (men antagligen inte har lärt mig denna gången heller om jag känner mig själv rätt). Om någon som läser det här mot förmodan har lite Viking of Norway Baby Ull #337 från färgbad #299 till övers – här finns en spekulant!
IN ENGLISH: Started a new project with some yarn I had lying around. Without planning ahead unfortunately, ’cause now I’m halfway though and out of yarn. And trying to find a new skein in the same shade hasn’t been even remotely successful. I wish I could say I’ve learned my lesson, but am pretty sure I will keep on making this mistake. Too impatient!
 
If anyone’s got some (quite a few) spare meters of Viking of Norway Baby Ull #337, dye number 299, please do let me know!

Skrivet av: rockpaperscissors Publicerat i Garn, Stickat