Knitting mate – simply great

RPS_Knitting mate_1_WEB

En aning full i fniss loppisshoppade jag den här prylen häromdagen. Nån slags ”stickmaskin” – ”As seen on TV”, som kartongen stolt deklamerar. 20 kronor kändes ändå rimligt för möjligheten att stilla min nyfikenhet, så ett stycke hantverksredskap i tacky TV-shopplast fick således följa med mig hem.

RPS_Knitting mate_2_WEB

Tillverkaren envisas med att kalla den maskin, men jag vill påstå att den snarare är ett verktyg – fem ihopmonterbara kammar, ett par tvingar för att fästa kammarna i bordskanten och fyra sk nålar är den kompletta uppsättningen. Supersimpelt, kan ju det låta, men efter bara en första liten anblick på instruktionsmanualen flaggade min hjärna för totalkaos inför alla minst sagt röriga steg för steg-beskrivningar. Fint då att inse att året är 2014 och vi har youtube. Hittade denna videon och kunde komma igång utan större problem.

RPS_Knitting mate_4_WEB

(Älskar dock manualen ändå på grund av forumleringen ”This is how the ”Fun” contiues” LOL.)

RPS_Knitting mate_3_WEB

Och det där påståendet om att jag kunde komma ”igång utan större problem” kan ni ju ta med en nypa salt – detta är resultatet av mina första vändor med Knitting mate (avigsidan visserligen, men ändå). Haha! Viss övning kan uppenbarligen behövas…

Slutsats: Spontant känns detta (inte helt oväntat) mer som en kul pryl än ett användbart verktyg. Men en ska aldrig säga aldrig (kanske). Om en lär sig att sticka bra med alla fyra nålarna samtidigt (jag har bara kört med två hittills) går det ju onekligen snabbt – det innebär att en stickar fyra varv på en gång. Att få upp tempot var inte särskilt svårt, men maskorna hoppar ganska lätt av tänderna på kammen och att peta tillbaka dom när en jobbar med flera nålar samtidigt är ganska knixigt. Sen ställer jag mig lite frågande till det här med att det bara finns en grovlek på kam och en grovlek på nål – det blir ju som att sticka med en och samma storlek på stickor till alla projekt, och det är ju rätt så begränsande.

Skrivet av: rockpaperscissors Publicerat i Garn, Stickat