sista penseldraget!

Sån glädje, tillfredställelse, förvåning, lättnad, tomhet, stolthet man kan känna. Strax efter att vi dragit sista penseldraget så drog ja på högsta volym på stereon i bilen och dansade runt på åkern och skrek rakt ut.

Tänk att vi 28 personer fått hela den här ladan att grundmålas, panelas om, skissat över mönster, målad i flera lager färg, korrigerad, övermålad, skuggad och slutligen färdigmålad! De är helt otroligt när man tänker på det, att så många olika händer varit med och hjälp till för att måla denna vägg och med ett sånt proffsigt resultat, även om vissa varit nybörjare och andra mer rutinerade målare. De är intressant att tänka att så många olika ögon som tolkat mönster och färgernas position lyckats skapa denna helhet. Så många timmar vi arbetat som bara flugit iväg, så mycket fika vi förtärt och så många samtalsämnen som avhandlats.

De känns faktiskt overkligt, igår blev ja som förvånad, ”vänta, har vi målat allt de hära? nu?”. När man planerat någonting så länge och så in i minsta detalj så känns de så märkligt när arbetet plötsligt är utfört. Även om vissa småsaker runtom kring fortfarande ska fixas.

Idag har vi pillat med mycket små detaljer, fyllt i extra färg på ställen vi tyckte det fattades lite på, rättat till små fel och målat över blyertsstreck som inte gått att sudda bort. Till slut fick vi helt enkelt bara ge oss, de kändes lite som att pillandet gått över styr när man står fyra meter upp och gör millimeter justeringar ”tror du de här syns från vägen?” nä knappast och inte från marken heller eller ens från enhalvmeters håll.

Enormt stort tack till alla som deltagit och alla som varit med och sponsrat! Ja längtar redan att få göra nya projekt tillsammans med er, för ni har verkligen varit underbara att arbeta tillsammans med! Förstår ni att vi skapat något som pushar kulturarvet framåt? Något som kommer stå i åratal och ses av tusentals människor. De är häftigt att tänka att man kan vara med och forma framtiden, för det är de vi håller på med. Skapar en framtid, ett allmänt rum som vi vill ha det, konst och hantverk som är till för alla. Kom ihåg de!

Alla som deltagit ideellt:

Klara Albertsson, Borås. Mathilda Carlsson, Stockholm. Amanda Ulvebring, Stockholm. Linn Pettersson, Gävle. Anna Söråker, Stockholm. Fia Johannesson, Edsbyn. Kristoffer Olsson, Bollnäs. Jonas Eriksson, Bollnäs. Göran Bratt, Rengsjö. Kristina Bratt, Rengsjö. Elisabeth Bratt, Söderhamn. Jessica Helander, Uppsala. Aleksandra Eriksson Borovicanin, Uppsala. Haruka Fyruyama, Milano. Jonas Sandström, Tokyo. Rasmus Forsgren, Biskops Arnö. Kristine Nowlain, Stockholm. Cajsa-Lisa Ivarsson Göteborg. Melanie Platzgummer, Kilafors. Martina Platzgummer, Örebro. Kerstin Svansbo, Köping. Sandra Eriksson, Bollnäs. Erik Arrhén, Falun. Linda Landin, Edsbyn. Nicola Went, Stockholm.  Tova Malm, Hällbo. Luise Rube, Berlin. Johan Bluckert, Bollnäs

Alla som sponsrat:

-Engvall och Claesson, Stockholm som sponsrat med all linoljefärg som vi målat med.

-XL bygg, Bollnäs. Som bidragit med virket till brädfodring utav väggen samt all skruv.

-Colorama, Bollnäs. Som bidragit med penslar.

-Capellagårdens Vänner, Öland. Gav ekonomiskt bidrag som gått till mat åt alla deltagare.

-Bollnäs kommun. Som bidragit med pengar för omkostnader samt arvode för konstnärlig- och projektledning.

-Region Gävleborg. Som bidragit med pengar till arvode för konstnärlig- och projektledning.

-Gunvor Göranssons kulturstiftelse, Sandviken. Som bidragit med pengar till arvode för konstnärlig- och projektledning.

-Audio Video, Söderhamn. Som sponsrat med alla utskrifter av skisser samt flyers.

-Studieförbundet Bilda GävleDala. Som stått som huvudman för projektet.

-Ställningsmontage, Vallvik. Sponsrade med byggnadsställning och uppsättning utav denna.

-Olle Holm, Söderhamn. Som låtit oss använda hans lada.

-Tidningen Hemslöjd som upplåtit denna blogg på sin hemsida.

IMG_7580 IMG_7592 IMG_7581 IMG_7582 IMG_7583 IMG_7584 IMG_7585 IMG_7586 IMG_7587 IMG_7588 IMG_7589 IMG_7590 IMG_7591

Skrivet av: schablonladan Publicerat i Okategoriserade