Brodera för en bättre värld!

I sommar kan alla som vill delta i Hemslöjdens stora broderitävling, där man söker svaret på frågan ”Går det att rädda världen med broderi?”. Kan det vara återbruk, funktion, materialval och tekniker som gör skillnad, eller handlar det om helt andra saker?

Tävlingen drog igång i maj och fortsätter till 2 augusti så än så länge finns det gott om tid för den som vill skicka in ett bidrag. De bästa exemplen på hur man kan rädda världen med broderi väljs ut av en jury och det finns finfina priser att vinna! All info om tävlingen finns på Broderibloggen här intill. Där kommer man så småningom att kunna se bilder på de inkomna bidragen också.

För inspiration har vi dammat av fem gamla godingar ur zickermansarkivet:

Dokumentär om politiska broderier • Stitched stories, en kortdokumentär om Craftivist Collective och Fine Cell Work, två engelska organisationer som arbetar polirtiskt med broderier på olika sätt.

Topp 5 gratis feministiska broderimönster • Johanna Arnesson från bloggen crossyrstitches tipsar om de snyggaste feministiska broderimönstren som du kan ladda ned helt gratis.

Craftivism-special: Craftivist Collective • Frida Arnqvist Engströms intervju med Sarah Corbett, grundaren till Craftivist Collective

Broderi för pengar och självkänsla • Historien om Fine Cell Work, organisationen som lär fångar i brittiska fängelser att brodera

Craftivism-special: Fuldesign • Designgruppen som bland annat gjort sig kända för politiska broderimönster pratar om hur hemmafrupysslare och punkare kan mötas i stygnen

I nästa nummer av Hemslöjd som kommer ut i augusti finns också massor av broderier som, om de inte räddar världen, åtminstone gör den lite bättre!

Anmäl dig till tävlingen här.

Skrivet av: Maria Diedrichs Publicerat i Hemslöjd, DIY och Craftivism | Tagged , , ,