Topp 5: Gratis feministiska broderimönster

Jag hade egentligen tänkt visa fem av mina favoriter när det gäller feministiska korsstygnsbroderier den här veckan, eftersom Internationella kvinnodagen gör det lätt att snöa in på sånt. Sen insåg jag att det var alldeles för svårt att välja bara fem, plus att det är roligare att göra själv än att titta på sånt annat gjort, så istället blir det gratismönster för den som vill brodera på egen hand.

Klassiskt kvinnokampsbroderi1. Det här klassiska kvinnokampsmönstret finns att ladda ner på Radical Cross Stitch. En del kanske känner igen det från omslaget till vad jag tror är första utgåvan av den proggiga kampsångssamlingen Sånger om kvinnor, inspelad 1971.

Här hittar du mönstret.


Korsstygnsmönster från Radical Cross stitch2. Kolla in DIY-sidan och Free patterns på Radical cross stitch, där finns fler mönster. Bland annat det här helt fantastiska old school mönstret från Cross Stitch Ninja (hon har ett annat namn också, men jag vet inte om hon vill att jag skriver det här). ”I reject your reality and substitute my own”.

Här hittar du mönstret.


Fuldesigns broderimönster

3. Även Fuldesign har flera gratismönster på sin hemsida. Här är en lite mer modern och färgglad variant av det första mönstret. Imorgon kan du läsa på Zickermans vad Fuldesign tycker om pysslande och hemmafruideal.

Här hittar du mönstret.


Korsstygnsmönster av Johanna Arnesson4. Det här enkla mönstret har jag konverterat från en stencil, du hittar det på Cross yr stitches. Tyvärr lyckades jag inte leta reda på originalbilden nu, men förmodligen kom det från Stencil Punks. ”Libertad” är spanska och betyder frihet.

Här hittar du mönstret.


Broderi av Johanna Arnesson5. När jag ändå håller på att helt skamlöst göra reklam för min egen blogg så passar jag på att bjuda på ett nytt mönster. Eller så nytt är det egentligen inte, jag har helt enkelt gjort ett mönster av ett korsstygnsbroderi som jag gjorde för ett par år sedan. Citatet kommer från toalettklotter på en sunkig indisk krog i Stockholm och jag tycker att det är helt underbart. Texten lyder ”Feminist by birth – hard core by choice”.

Här hittar du mönstret.

Skrivet av: johanna arnesson Publicerat i Hemslöjd, DIY och Craftivism | Tagged , , ,