Pop + Broderier = sant


Tvillingystrarna Maricor och Maricar Manalo driver design- och illustrationsstudion MaricorMaricar i Sydney som gjort sig känd för att jobba mycket för hand, bland annat med broderier. För ett par år sedan gjorde de en animerad broderad musikvideo till Architecture in Helsinkis låt Like it or not. Broderi och popmusik passar ju som alla vet synnerligen väl ihop och MaricorMaricar har fortsatt att utforska den kombinationen.

I våras hade systrarna (de kallas oftast bara Co och Ca för enkelhetens skull) en utställning med namnet Turns of speech & figures of phrase. Där visade de en serie broderier med citat ur olika poplåtar. Några av raderna är ”felhörda” eller ändrade. I raden ”Slightly depressed, severely confused” ur Postal Service-låten Sleeping In, smög det sig in ett stavfel. När systrarna upptäckte det tänkte de först repa upp och göra om men sedan tyckte de att det fungerade bra i just den raden. Samtidigt är det få som ser felet vid första ögonkastet.

När MaricorMaricar gör sina broderier börjar de med skisser som de färglägger med akvarell. På deras blogg kan man se hur Blondie-broderiet Macho Distrust (från låten Heart of glass, förstås) kom till.

Slightly depressed/ Severely confusedDiamonds on the soles of her feet.Macho Distrust av MaricorMaricarMacho Distrust

Skrivet av: Redaktionen Publicerat i Hemslöjd, DIY och Craftivism | Tagged , , , ,