Sluta sticka till pingvinerna

För ett par veckor sedan skrev vi på Zickermans om initativet att sticka tröjor till oljeskadade pingviner. Sedan dess har pingvintröjorna fortsatt att sprida sig som en löpeld över internet och både Sveriges Radio, TT och Aftonbladet har rapporterat om pingvinstickningarna. Men nu verkar det vara dags att ta ett steg tillbaka.

På bloggen Teknik & Trender länkar Eva Wieselgren till blogginlägget The great penguin sweater fiasco där Mike Dickison går igenom hur det hela började, och hur det sedan spårade ur. I själva verket, skriver han, är det bättre att hålla pingvinerna i varmt vatten än att klä dem i stickade jumprar, hur söta de än må se ut. Och oavsett det är antalet stickade pingvintröjor nu så stort att oljan i världen antagligen skulle hinna sina innan de alla kom till användning.

Nyzeeländska garnaffären Skeinz som postade mönstret till pingvintröjan säljer nu istället tygpingviner med tröjor på. Vinsten för all försäljning kommer att gå till att hjälpa pingviner på olika sätt, lovar Skeinz.

Skrivet av: Redaktionen Publicerat i Hemslöjd, DIY och Craftivism | Tagged , , , ,