Topp 5: Galet inspirerande projekt!

Nål och helikopter

En gång när jag var liten önskade jag mig en barbiedocka. Redan då var jag dock invaggad i ett tänk att kreativitet kan göra att du får det du vill ha och att det blir så mycket billigare och roligare att ha någonting du gjort själv, istället för att köpa det! Lite modfälld över mina egna täljkunskaper kom jag på en kompromiss. Jag bad min pappa att tälja en barbie av ett vedträ…

Att leva under devisen att ”jag kan själv” ger livet mervärde, skaparglöd och inte minst sysselsättning. En googling visar också att det finns en hel värld med kreatörer där ute som inte drar sig för de mest halsbrytande projekt. De inte bara tänker utanför lådan, de kliver ur lådan och skapar en flygande farkost av den.

De är våra pionjärer inom DIY och mästare i orginalitet och kreativitet. De går sin egen väg. Här kommer en helt ovetenskaplig topplista över de mest inspirerande och galna skapelserna:

1. Galet, fint, inspirerande och sååååå litet. Den brittiska microskulptören Willard Wigan har en speciell meditation- och andningsrutin för att inte skaka på handen då han skapar sina figuer inuti ögat på synålar!

2. Den 24-åriga fysikstudenten Mubarak Muhammed Abdullahi lade åtta månader på att av vrakdelar från en 747:a, en Honda-motor och säten från en Toyota bygga en egen helikopter. Den kan till och med flyga!

Li Weiguos vattencykel och Oleks stickning

3. Li Weiguo från Kina löste problemet med att inte ha en båt på ett orginellt sätt. Han byggde en flytande cykel för att komma från strand till strand. Himla fiffigt och miljövänligt!

4. Den polskfödda konstnären Agata Olek har snöat in på stickat. Hennes projekt kan få den mest inbitne slöjdare att dra efter andan. Hon har bland annat stickat in ett helt rum i stickgrafitti för hand.

5. Av 8000 ätpinnar i 4 olika längder och i tre månader byggde designern Yuya Ushida en soffa. Den går att sitta på och kan även skjutas ihop till en stol om man så önskar.

Saga Axberg Svensson

Yuya Ushidas soffa

Skrivet av: Saga Axberg Svensson Publicerat i Hemslöjd, DIY och Craftivism | Tagged , ,